O noua sesiune de teste pentru pilotii Honda la Phillip Island

17 Feb 2016

Prima zi de teste de la Phillip Island a fost afectata de conditiile meteorologice nefavorabile, cu precipitatii intermitente si vanturi puternice, unde temperatura maxima a aerului si cea a asfaltului au fost de 23 ° C respectiv 30 ° C.

Dani Pedrosa a fost primul pilot care a iesit pe pista in aceasta dimineata, pentru o sesiune de teste de peste o or, urmat de coechipierul sau Marc Marquez - care a implinit astazi 23de ani. Ambii piloti au avut ca principale obiective testarea pneurilor de ploaie si cele intermediare de la Michelin, pe care nu le-au testat pana acum, si verificarea setarilor electronice pentru ploaie.

Vremea a permis efectuarea catorva tururi in conditii de ploaie, timp in care pilotii au primit un feedback pozitiv, atat de la setarile motocicletei cat si de la pneurile de ploaie. Marc a reusit sa termine un tur cu anvelopele intermediare, cu care a stabilit cel mai bun timp. Pista s-a imbunatatit usor spre finalul sesiunii, dar au existat doar cateva minute cu pista aproape in totalitate uscata, iar pilotii Repsol Honda au decis sa nu mai iasa pe circuit.

Cei mai buni timpi obtinuti de pilotii Respol Honda au fost 1'35.354 in turul 18 din 20 pentru Marc pe pneuri intermediare, si 1'40.138 in turul 15 din 15 pentru Dani pe pneuri de ploaie. Testarea va continua pentru inca doua zile.

Marc Marquez

" Aceasta prima zi in Australia a mers bine , dar vremea a facut lucrurile dificile. Am incercat anvelopele de ploaie pe primele doua iesiri si m-am simtit destul de confortabil, cu un grip bun pe spate. A fost, de asemenea, important sa testam sistemul electronic in aceste condiții , pentru ca a fost prima data cand am avut sansa de a-l utiliza in conditii de umiditate, si a funcționat bine. Am facut si cateva tururi cu anvelope intermediare, dar e greu sa stii cand ar trebui sa le folosesti. E pacat ca a fost dificil sa adunam date; din cauza ploii si a vantului condițiile au fost in continua schimbare intre suprafata umeda si uscata. La sfarsitul zilei pista s-a imbunatatit putin, dar am decis sa nu mai iesim pe circuit, deoarece prognoza meteo este mai buna pentru maine."

Dani Pedrosa

"Astazi a plouat aproape toata ziua, mai ales dimineata, iar cand am vazut ca pista este complet umeda, am decis sa ies pe circuit intrucat aici, datorita vantului puternic, pista se usuca foarte repede. Sentimentul a fost bun, iar testele au fost utile, pentru ca am facut cateva tururi in aceste conditii diferite pentru a testa motocicleta, sistemele electronice si pneurile, in acelasi timp. Totul a fost diferit de ceea ce am avut pana acum, asa ca trebuie sa meargem pas -cu-pas. Mi-ar fi placut sa parcurg mai multe tururi pe ploaie , dar in cele din urma o parte a circuitului s-a uscat si pista nu a fost nici uscata, nici umeda. Unii piloti au iesit pe slick-uri, dar inca mai ploua putin, iar conditiile nu au fost usoare, asa ca am preferat sa raman la boxe. In schimb, ne intoarcem maine pentru a verifica totul daca se imbunatateste vremea. "

CONTACTEAZA-NE INTRA IN COMUNITATE